5 najvećih grešaka koje radite s obrvama

Pretjerano čupkanje

Iako mnogi uživaju u svakodnevnom čupkanju obrva, profesionalci upozoravaju da to za njih nije dobro. Njih je najbolje čupati jednom svaka tri tjedna. Na taj način dlake koje rastu u različitim intervalima imaju vremena narasti, što pridonosi prirodnijem i pravilnijem izgledu obrva. Pretjerano čupkanje obrva ne uokviruje lice na najbolji način, a to dodatno naglašava činjenica da su pune i guste obrve sada definitivno u modi!

Loša pinceta

Ako vam ruka kilzi na pinceti ili imate problema s time pa u potpunosti spojite njena dva kraja, vrijeme je da uložite u novu pincetu! Pincetu također treba čuvati – najbolje ju je prije svakog korištenja očistiti isopropil alkoholom kako bi se izbjeglo nakupljanje bakterija.

Prevelik luk

Ako previše povećate luk svojih obrva, postoji dobra mogućnost da ćete izgledati kako da se cijelo vrijeme nečemu čudite. Kako ne biste pretjerali, pratite jednostavna pravila. Pronađite najvišu točku prirodnog luka obrve, te čupkajte dlake malo ispod njega. Zatim počupajte neke dlake oko tog oblika, ali ne previše!

Previše olovke

Samo nekoliko pokreta olovkom može učiniti vaš oblik obrva lijepo definiranim i bujnim. Ali boja koju ovdje odaberete mora biti svjetlija od prirodne boje obrva. Ako stavite previše olovke ili nanesete tamniju nijansu, možete završiti s prenaglašenim obrvama koje će vam nagrditi lice. Također, neke žene umjesto olovke za obrve koriste olovku za oči. Olovka za oči može dobro doći u nekoj hitnoj situaciji, ali ukoliko ucrtavate oblik obrva, definitivno uložite u jednu dobru olovku koja se koristi samo na obrvama. Ona će bolje prijanjati od olovke za oči!

Kućna radinost

Iako većina žena preferira raditi na svojim obrvama kod kuće, svaka bi žena barem jednom trebala posjetiti profesionalan salon. Profesionalci znaju kako se najbolje brinuti o vašim obrvama i koji će vam oblik najbolje pristajati. Također, tamo ćete dobiti neke dobre savjete koje možete primjenjivati kod kuće.